Рибена супа с гъби
Необходими продукти:
500 гр рибено филе
100 гр гъби
1 морков
1/2 глава лук
корен магданоз и целина
1 яйце
1 ч. л. брашно
50 мл зехтин
100 мл бяло вино
лют червен пипер
сол
лимонов сок
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки парчета корена магданоз, целината, моркова, лука и ги задушете в дълбок тиган в добре загрят зехтин. След това добавете рибеното филе, нарязано на парченца, изпържете го от всяка страна за около 5 минути и извадете.
Към задушените зеленчуци добавете литър подсолена вода и ги оставете да се приготвят до пълна готовност, прецедете бульона. Към него прибавете гъбите, нарязани на ситно и варете още 20 минути. Разтворете брашното в студена вода и го сложете в супата, нека се вари 5 минути, след което прибавете рибеното филе. Овкусете със сол и пипер. Преди да поднесете, застройте с разбито яйце и лимонов сок. Може да добавите малко масло и бяло вино.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Бистра супа с морски дарове
- Рибена супа със сметана
- Супа от сьомга с картофи и сметана
- Супа от копърка с ориз и картофи
- Рибена супа с ориз и картофи
- Крем супа от броколи със сьомга
- Рибена супа с червена къри паста
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Супа от треска със сметана и картофи
- Пикантна рибена чорба с джинджифил и соев сос
Коментари към Рибена супа с гъби