Спондж лимонови суфлета

Необходими продукти:
- 80 грама масло
- 1 чаена чаша захар
- 40 грама брашно
- 1 и 1/2 чаени чаши прясно мляко
- кората и сока от един лимон
- 3 яйца, разделени
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. В купа смесете маслото със захарта, брашното, солта, сока и корите от лимона. В друг съд разбийте жълтъците и сипете прясното мляко. Комбинирайте двете смеси.
Разбийте белтъците и внимателно прибавете към крема. Разпределете го в огнеупорни купички, а тях подредете в тава, пълна до половината със студена вода. Изпечете до готовност в продължение на 45 минути, без да охлаждате водната баня.
Целта е консистенцията на десерта да бъде шуплива. Охладете, обърнете и поднесете суфлетата, гарнирани с глазура по избор.
Да ви е сладко!
Източник: www.food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА И ВИТАМИНИ LA PEAU 30 мл
АРТЕМИС БИО ЧАЙ ДЖИНДЖИФИЛ И ЛИМОН филтър * 20
ЧАЙ ЛОЙД ЗЕЛЕН ЧАЙ С ЛИМОН, ЛАЙМ И ДЖИНДЖИФИЛ филтър * 20
СЪН ЛАЙТ саше * 8 SUN WAVE PHARMA
КАРМОЛИС БОНБОНИ без захар 75 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Домашен сладолед с лимон и босилек
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Лук, лимон и алое вера заличават кожни белези
- Срещу сърдечни аномалии и стенокардия - лимонов сок
- Лимонов чийзкейк с лешници (без печене)
- Използвайте канела и лимон за сгъстяване на брадата
- Лимонов маслен крем с яйца
Коментари към Спондж лимонови суфлета