Спондж лимонови суфлета

Необходими продукти:
- 80 грама масло
- 1 чаена чаша захар
- 40 грама брашно
- 1 и 1/2 чаени чаши прясно мляко
- кората и сока от един лимон
- 3 яйца, разделени
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. В купа смесете маслото със захарта, брашното, солта, сока и корите от лимона. В друг съд разбийте жълтъците и сипете прясното мляко. Комбинирайте двете смеси.
Разбийте белтъците и внимателно прибавете към крема. Разпределете го в огнеупорни купички, а тях подредете в тава, пълна до половината със студена вода. Изпечете до готовност в продължение на 45 минути, без да охлаждате водната баня.
Целта е консистенцията на десерта да бъде шуплива. Охладете, обърнете и поднесете суфлетата, гарнирани с глазура по избор.
Да ви е сладко!
Източник: www.food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНО МЛЯКО ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЛИМОН, ЛАЙМ И МЕНТА 150 мл
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ BRUT 200 мл
ФЛОРАНС НЕЙЧЪР ЗИМЕН БИЛКОВ ЧАЙ филтър * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР СЛИМ С ЛИМОН, МАТЕ И ЗЕЛЕН ЧАЙ МАТЧА * 20 AHMAD TEA
911 ВЕНОЛГОН МАСАЖЕН ГЕЛ ЗА КРАКА 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Отглеждане на лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
- Компот от грозде с лимон и мента
- Пилешко филе с мед и горчица
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Как да свалим високата температура с лимон
Коментари към Спондж лимонови суфлета