Спондж лимонови суфлета
Необходими продукти:
- 80 грама масло
- 1 чаена чаша захар
- 40 грама брашно
- 1 и 1/2 чаени чаши прясно мляко
- кората и сока от един лимон
- 3 яйца, разделени
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. В купа смесете маслото със захарта, брашното, солта, сока и корите от лимона. В друг съд разбийте жълтъците и сипете прясното мляко. Комбинирайте двете смеси.
Разбийте белтъците и внимателно прибавете към крема. Разпределете го в огнеупорни купички, а тях подредете в тава, пълна до половината със студена вода. Изпечете до готовност в продължение на 45 минути, без да охлаждате водната баня.
Целта е консистенцията на десерта да бъде шуплива. Охладете, обърнете и поднесете суфлетата, гарнирани с глазура по избор.
Да ви е сладко!
Източник: www.food52.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРМОЛИС ПАСТИЛИ 45 г * 25
ПЮРДЕРМ ДЪЛБОКО ПОЧИСТВАЩА КИСЛОРОДНА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ВУЛКАНИЧНА ПЕПЕЛ 20 г
КОСНАТЮР ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ СЪС ЗЕЛЕН ЧАЙ 50 мл
ЛЕМОНЖИ сашета * 20 DXN
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ * 15 ЛИМОН
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЛИМОН 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Как да си захванем лимон от семка
- Отглеждане на лимон
- Как да свалим високата температура с лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Премахнете черните точки по ушите с варено мляко и лимонов сок
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
Коментари към Спондж лимонови суфлета