Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Спираловидна лазаня с бекон и сос бешамел

Спираловидна лазаня с бекон и сос бешамел

Спираловидна лазаня с бекон и сос бешамел - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук - нарязан на дребно
  • 8 слайса бекон - нарязани на много ситно
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 3 скилидки чесън - пресовани
  • 750 грама телешка кайма
  • 2 супени лъжици сушен риган
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • по 1 супена лъжица сол, черен пипер и захар
  • 2 супени лъжици готварска сметана
  • 1 консерва от 400 грама нарязани домати
  • предварително сготвени кори за лазаня - нарязани на широки 6 сантиметра ленти
  • 1/2 чаена чаша червено вино
  • 1 1/2 чаена чаша сос бешамел
  • 1/2 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • резени моцарела
  • магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

В тиган запържете бекона, без да добавяте мазнина. След като стане хрупкав, добавете зехтина и лука. Запържете, докато зеленчука омекне. Сложете скилидките чесън и гответе, докато освободят аромата си.

Добавете доматеното пюре и задушавайте 2 минути.

Сложете каймата и я раздробете с шпатула. Запържете я до готовност, след което сипете червеното вино и оставете алкохола да изври. Добавете доматите от консервата, сметаната и подправете със сол, пипер и захар. Оставете соса да заври, след което намалете температурата и задушавайте в продължение на 30 минути. (Добавете малко вода, ако има нужда).

Свалете от котлона готовия сос и оставете да се охлади напълно.

Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с падащо дъно с пергаментова хартия.

руло от лазаня

Вземете корите за лазаня, върху всяка сложете тънък резен моцарела и разпределете соса. Навийте първата на руло, а него навийте в следващата кора и продължете така, докато свършите всички кори и получите едно голямо руло.

навиване на рулото

 

навиване на рулото

Сложете лазанята в тава и я полейте със соса бешамел.Поръсете с настърганите моцарела и пармезан.

наваитата лазаня

Печете 40 минути, покрита с фолио, след това го свалете и запечете още 5 минути, докато се образува хрупкава коричка от сирената.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно