Спираловидна лазаня с бекон и сос бешамел
Необходими продукти:
- 1 глава лук - нарязан на дребно
- 8 слайса бекон - нарязани на много ситно
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 скилидки чесън - пресовани
- 750 грама телешка кайма
- 2 супени лъжици сушен риган
- 2 супени лъжици доматено пюре
- по 1 супена лъжица сол, черен пипер и захар
- 2 супени лъжици готварска сметана
- 1 консерва от 400 грама нарязани домати
- предварително сготвени кори за лазаня - нарязани на широки 6 сантиметра ленти
- 1/2 чаена чаша червено вино
- 1 1/2 чаена чаша сос бешамел
- 1/2 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 1/4 чаена чаша настърган пармезан
- резени моцарела
- магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
В тиган запържете бекона, без да добавяте мазнина. След като стане хрупкав, добавете зехтина и лука. Запържете, докато зеленчука омекне. Сложете скилидките чесън и гответе, докато освободят аромата си.
Добавете доматеното пюре и задушавайте 2 минути.
Сложете каймата и я раздробете с шпатула. Запържете я до готовност, след което сипете червеното вино и оставете алкохола да изври. Добавете доматите от консервата, сметаната и подправете със сол, пипер и захар. Оставете соса да заври, след което намалете температурата и задушавайте в продължение на 30 минути. (Добавете малко вода, ако има нужда).
Свалете от котлона готовия сос и оставете да се охлади напълно.
Загрейте фурната на 180 градуса и покрийте тава с падащо дъно с пергаментова хартия.
Вземете корите за лазаня, върху всяка сложете тънък резен моцарела и разпределете соса. Навийте първата на руло, а него навийте в следващата кора и продължете така, докато свършите всички кори и получите едно голямо руло.
Сложете лазанята в тава и я полейте със соса бешамел.Поръсете с настърганите моцарела и пармезан.
Печете 40 минути, покрита с фолио, след това го свалете и запечете още 5 минути, докато се образува хрупкава коричка от сирената.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лазаня с тортила, чедър и кайма
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня приготвена в микровълнова фурна
- Лазаня със спанак и тиквички
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Мързелива лазаня с шунка, тиквички и домати
- Бяла лазаня с пилешко
- Рулца лазаня с плънка от сладки картофи, рикота и спанак
Коментари към Спираловидна лазаня с бекон и сос бешамел