Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Млечни и сметанови Спаначен сос със сметана, чесън и къри

Спаначен сос със сметана, чесън и къри

Спаначен сос със сметана, чесън и къри - изображение

Необходими продукти:

  • 10 грама пресен джинджифил
  • 1 чаена лъжица къри на прах
  • 1 чаена лъжица смлян кориандър
  • глава лук
  • 1/2 чаена лъжица готварска сол
  • 3 супени лъжици олио
  • 150 милилитра готварска сметана с 20 % масленост
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 2 чаени лъжици доматено пюре
  • 1 скилидка чесън
  • 600 грама спанак


Начин на приготвяне:

Наситнете листата спанак. Лука, джинджифила и чесъна обелете и смелете заедно до получаване на пюре (използвайте блендер).

Сгорещете олиото в тиган на средна температура и в него изсипете кимиона. Когато се запържи леко, прибавете кърито на прах, разбъркайте и тогава изсипете пикантното пюре. Гответе го до прозрачност и сложете спанака. Три минути по-късно прибавете доматеното пюре, кориандъра и малко сол.

Затворете с капак тигана и задушете сместа в продължение на 10 минути. Може да налеете няколко лъжици вода, за да не се залепи спанакът за дъното на съда и да не прегори.

Щом листата са почти готови, налейте готварската сметана, отстранете съда от котлона и оставете соса да си почине за 10-15 минути. За това време той ще придобие кремообразна структура.

Вече може да сервирате самостоятелно или като гарнитура към риба или месо. Разбира се, може да експериментирате и да разнообразите рецептата според вкуса си.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: obliznis.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиСнимкиНовиниБотаникаЛайфстайл