Спанак с ориз на тиган
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 5 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 стрък пресен чесън, нарязан на ситно
- 800 грама спанак, добре измит, отцеден и нарязан на едро
- 1 чаена чаша бял дългозърнест ориз
- 3 супени лъжици пресен копър, нарязан на ситно
- 2 1/2 чаени чаши вода
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 лимона, нарязани на резени
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Сотирайте лука и чесъна около 3 минути, докато омекнат.
- Добавете спанака и гответе още 3-4 минути, като бъркате периодично.
- Прибавете ориза, водата и копъра. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
- След като сместа заври, намалете силата на котлона и покрийте тигана с капак.
- Оставете ориза да къкри около 15-20 минути, докато се свари напълно.
- Поднесете ястието топло, гарнирано с лимонови резени.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ползи и вреди на червения лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Салата от маслини и лук
Коментари към Спанак с ориз на тиган