Спанак с ориз на тиган

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 5 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 стрък пресен чесън, нарязан на ситно
- 800 грама спанак, добре измит, отцеден и нарязан на едро
- 1 чаена чаша бял дългозърнест ориз
- 3 супени лъжици пресен копър, нарязан на ситно
- 2 1/2 чаени чаши вода
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 лимона, нарязани на резени
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Сотирайте лука и чесъна около 3 минути, докато омекнат.
- Добавете спанака и гответе още 3-4 минути, като бъркате периодично.
- Прибавете ориза, водата и копъра. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.
- След като сместа заври, намалете силата на котлона и покрийте тигана с капак.
- Оставете ориза да къкри около 15-20 минути, докато се свари напълно.
- Поднесете ястието топло, гарнирано с лимонови резени.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРОМОНЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
СЕЛЕСАН таблетки * 60
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Черният чесън и необикновената му история
- Употреба на чесъна в края на 20 век
- Чесънът, аспиринът и рибеното масло през 80-те години на 20 век и борбата им с образуването на съсиреци
- Чесънът и борбата му с лепливостта на тромбоцитите през 70-те години на 20 век - част 1
- Познания за чесъна, съхранени от гръцката и римската история на медицината
- Билки, използвани по време на Гражданската война в САЩ, част 1
- Употреба на чесъна в традиционната китайска медицина
- Спанак с ориз, яйца и пармезан
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
Коментари към Спанак с ориз на тиган