Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Спанак с карамелизиран лук в сметанов сос

Спанак с карамелизиран лук в сметанов сос

Спанак с карамелизиран лук в сметанов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 200-300 грама спанак (отстранете грубите и дебели стръкове, а големите листа накъсайте)
  • 300-400 грама ситно нарязан стар лук
  • 1 накълцана скилидка чесън
  • 2/3 - 1 чаена чаша готварска високомаслена сметана
  • щипка настъргано индийско орехче
  • сол, черен пипер, зехтин

 

Начин на приготвяне:

В широка недълбока тенджера налейте зехтина, сгорещете го и изсипете лука. Гответе го на среден огън около пет минути, след което сложете чесъна и минута по-късно намалете температурата на котлона. Поръсете със захар (по желание) и оставете сместа се пържи още около 15 минути или докато придобие кехлибарен цвят. Тогава прибавете спанака, подправките и налейте сметаната. Задушете за 4-5 минути, за да се изпари част от течността и сосът да се сгъсти.

Изчакайте известно време преди сервиране, така консистенцията ще се сгъсти още.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookingpalette.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛюбопитноНовиниДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл