Сочни пилешки гювечета с бира и лук

Необходими продукти:
1 килограм пилешко месо
500 милилитра бира
700 грама лук
дафинов лист
сол и черен пипер
вода и брашно
Начин на приготвяне:
Измийте старателно пилешкото, нарежете го на парчета, които подправете със сол и смлян черен пипер. Сложете в купа и добавете дафиновия лист.
Обелете лука, нарежете го ситно и изсипете при месото. Разбъркайте и разпределете сместа в гювечета.
Залейте с бира, тя трябва да покрива пилешкото.
Затворете съдовете с капаци или си направете такива от брашно и вода.
Поставете във фурната и нека ястието се приготвя при 200 градуса.
Резултатът е сочно и крехко пилешко, а вкусът и ароматът на бирата не се усещат изобщо.
Добър апетит!
Снимка: hochu.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- За какво е полезна бирата?
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Защо е полезна маската за коса с бира
- ОТ БИРЕНИЯ АЛКОХОЛИЗЪМ Е НАЙ - ТРУДНО ДА СЕ ОТЪРВЕМ!
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Тъмна бира срещу желязодефицитна анемия
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
Коментари към Сочни пилешки гювечета с бира и лук