Сочни пилешки гювечета с бира и лук
Необходими продукти:
1 килограм пилешко месо
500 милилитра бира
700 грама лук
дафинов лист
сол и черен пипер
вода и брашно
Начин на приготвяне:
Измийте старателно пилешкото, нарежете го на парчета, които подправете със сол и смлян черен пипер. Сложете в купа и добавете дафиновия лист.
Обелете лука, нарежете го ситно и изсипете при месото. Разбъркайте и разпределете сместа в гювечета.
Залейте с бира, тя трябва да покрива пилешкото.
Затворете съдовете с капаци или си направете такива от брашно и вода.
Поставете във фурната и нека ястието се приготвя при 200 градуса.
Резултатът е сочно и крехко пилешко, а вкусът и ароматът на бирата не се усещат изобщо.
Добър апетит!
Снимка: hochu.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОГОНА ШАМПОАН ЗА ОБЕМ С МЕД И БИРА ЗА ТЪНКА И ЧУПЛИВА КОСА 250 мл
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г MT3013
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г 6253
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6803
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Защо е полезна маската за коса с бира
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Полезна или вредна е бирата по време на бременност
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- За какво е полезна бирата?
- Сорго, Метла, Мътлар, Татар, Метлина, Цирък
- Защо е полезно да се пие бира и кога тя става вредна
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Хмелът в бирата може да създаде проблеми с ерекцията
Коментари към Сочни пилешки гювечета с бира и лук