Сотирани картофени ньоки с рукола и кашкавал

Необходими продукти:
- 700 грама картофи
- 2 и 1/2 чаени чаши пшенично брашно
- 2 жълтъка
- 100 грама свежа рукола
- 100 грама краве масло
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама настърган кашкавал
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода. Отцедете и ги сложете в студена вода. Обелете и настържете зеленчуците на ситно ренде.
Прибавете жълтъците, брашното и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа с вилица докато получите тесто и омесете за 2-3 минути.
Разделете тестото на равни части, разточете фитили и ги разрежете на еднакви парченца. Притиснете всяко с вилица и направете останалите по същия начин.
Бланширайте картофените ньоки в подсолена вода за 2 минути и отцедете. Загрейте маслото, запържете ги и поднесете топли, гарнирани с настърган кашкавал и листенца свежа рукола.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.anediblemosaic.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да разпознаем млечните продукти с растителни мазнини
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Царевичен грис с чедър и пармезан
Коментари към Сотирани картофени ньоки с рукола и кашкавал