Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Сотирани картофени ньоки с рукола и кашкавал

Сотирани картофени ньоки с рукола и кашкавал

Сотирани картофени ньоки с рукола и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 700 грама картофи
  • 2 и 1/2 чаени чаши пшенично брашно
  • 2 жълтъка
  • 100 грама свежа рукола
  • 100 грама краве масло
  • сол и черен пипер на вкус
  • 100 грама настърган кашкавал
  • 1 супена лъжица масло


Начин на приготвяне:


Сварете картофите в подсолена вода. Отцедете и ги сложете в студена вода. Обелете и настържете зеленчуците на ситно ренде.

картофени ньоки с рукола и кашкавал

Прибавете жълтъците, брашното и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа с вилица докато получите тесто и омесете за 2-3 минути.

картофени ньоки с рукола и кашкавал

Разделете тестото на равни части, разточете фитили и ги разрежете на еднакви парченца. Притиснете всяко с вилица и направете останалите по същия начин.

картофени ньоки с рукола и кашкавал

Бланширайте картофените ньоки в подсолена вода за 2 минути и отцедете. Загрейте маслото, запържете ги и поднесете топли, гарнирани с настърган кашкавал и листенца свежа рукола.

картофени ньоки с рукола и кашкавал

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.anediblemosaic.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноАлтернативна медицинаХрани и ястияДиетиНовиниБотаникаЛечения