Сос от сирене с лук, маслини и риган
Необходими продукти:
- 2 скилидки чесън
- 2 чаени лъжици сух риган
- 4 супени лъжици нарязан стар лук
- 2 супени лъжици сос горчица
- 4 супени лъжици соев сос
- 6 супени лъжици нарязани маслини
- 8 супени лъжици зехтин
- 6 супени лъжици сирене (бяло саламурено)
Начин на приготвяне:
Смесете в купа ригана, настъргания чесън, ситно нарязания лук.
Към тези продукти добавете горчицата, соевия сос и разбъркайте.
След това изсипете парченцата маслини, натрошеното сирене и маслото.
Получената комбинация смелете с помощта на блендер.
Преди да поднесете соса, охладете го. Той е подходящо допълнение към зеленчуци и месо.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Козето сирене – особено полезна храна
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Рецепти за сирене пане
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Синьо сирене
Коментари към Сос от сирене с лук, маслини и риган