Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сом с орехов сос

Сом с орехов сос

Сом с орехов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма сом
  • лимонов сок
  • 4-5 скилидки чесън
  • дафинов лист

За соса:

  • 200 грама орехови ядки
  • 100 грама кориандър
  • 2 супени лъжици бял винен оцет
  • черен пипер
  • сол


Начин на приготвяне:

Почистете сома, отрежете главата и опашката му, разрежете на порции и отстранете кожата. Овкусете парчетата с черен пипер и лимонов сок, подсолете и оставате така за 20 минути.

След това сложете в тенджера, залейте със студена вода, сложете намачканите скилидки чесън, дафиновия лист и варете 20 минути.

Междувременно направете соса.

Смелете орехите със 100 грама кориандър. Когато получите пюре, налейте в него оцета и подправете.

Извадете сома в чиния, покрийте го със соса и оставете да престои 5-7 минути преди поднасяне.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно