Сом с орехов сос
Необходими продукти:
- 2 килограма сом
- лимонов сок
- 4-5 скилидки чесън
- дафинов лист
За соса:
- 200 грама орехови ядки
- 100 грама кориандър
- 2 супени лъжици бял винен оцет
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Почистете сома, отрежете главата и опашката му, разрежете на порции и отстранете кожата. Овкусете парчетата с черен пипер и лимонов сок, подсолете и оставате така за 20 минути.
След това сложете в тенджера, залейте със студена вода, сложете намачканите скилидки чесън, дафиновия лист и варете 20 минути.
Междувременно направете соса.
Смелете орехите със 100 грама кориандър. Когато получите пюре, налейте в него оцета и подправете.
Извадете сома в чиния, покрийте го със соса и оставете да престои 5-7 минути преди поднасяне.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Коментари към Сом с орехов сос