Сом в орехова панировка

Необходими продукти:
500 грама филе от сом
кората и сока от половин лимон
1/2 чаена чаша почистени орехови ядки
1/2 чаена чаша галета
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
подправки за риба по желание
брашно
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете филето на средни по големина парчета, които подправете на вкус и напръскайте с лимоновия сок. Оставете да престоят така 5 минути.
Ореховите ядки изпечете в сух тиган, смелете с помощта на блендер и смесете с галетата и настърганата лимонова кора.
Оваляйте парчетата риба в брашно, потопете в леко разбитото яйце и завършете панировката с комбинацията от орехи и галета.
Изчакайте 5 минути и изпържете от всички страни, докато се образува румено покритие на повърхността.
Да ви е вкусно!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Пържено филе от сом с микс от подправки и билки
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Панирани зелени домати
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Сом на фурна със зеленчуци
- Рецепти за панирани и печени сърнели
- Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар
- Сом със салата от царевица
- Картофени рулца с кашкавал в хрупкава панировка
- Панирана кладница в масло
Коментари към Сом в орехова панировка