Сом на фурна със зеленчуци

Необходими продукти:
- 500-600 грама сом
- 2 домата
- 1/2 червена чушка
- 2 глава червен лук
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена чаша рибен бульон
- сол и черен пипер на вкус
- 5 грама кимион на прах
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 супена лъжица каперси
- 3/4 чаена чаша царевично брашно
- 1/4 чаена чаша вода
- зехтин
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтин и запържете нарязан на полумесеци лук. Добавете наситнена чушка, домати, сол, черен пипер и разбъркайте. Подправете с чесъна и чилито. Прибавете каперсите, налейте бульона и след завиране сгъстете със смес от брашно и вода.
Подправете рибата с кимион, сложете я за кратко в соса, колкото да се запечата и оставете настрана. Пригответе тава, разпределете зеленчуковия сос и подредете рибата отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете ястието, разпределете го в чинии и поднесете с гарнитура по избор.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Пържено филе от сом с микс от подправки и билки
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Да нахраним очите си - препоръки за остро зрение
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
- Вижте как и къде растат плодовете и зеленчуците, преди да бъдат откъснати
- Печено пиле със зеленчуци в тенджера
Коментари към Сом на фурна със зеленчуци