Сом на фурна със зеленчуци

Необходими продукти:
- 500-600 грама сом
- 2 домата
- 1/2 червена чушка
- 2 глава червен лук
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена чаша рибен бульон
- сол и черен пипер на вкус
- 5 грама кимион на прах
- 1 чаена лъжичка чили
- 1 супена лъжица каперси
- 3/4 чаена чаша царевично брашно
- 1/4 чаена чаша вода
- зехтин
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтин и запържете нарязан на полумесеци лук. Добавете наситнена чушка, домати, сол, черен пипер и разбъркайте. Подправете с чесъна и чилито. Прибавете каперсите, налейте бульона и след завиране сгъстете със смес от брашно и вода.
Подправете рибата с кимион, сложете я за кратко в соса, колкото да се запечата и оставете настрана. Пригответе тава, разпределете зеленчуковия сос и подредете рибата отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Охладете ястието, разпределете го в чинии и поднесете с гарнитура по избор.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
ПРОМОМАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Какви са ползите от консумацията на сом
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Пържено филе от сом с микс от подправки и билки
- Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
- Кръстоцветните зеленчуци са изключителни източници на противоракови молекули и трябва да се консумират редовно
- Един на всеки петима британци яде препоръчителната дажба плодове и зеленчуци
Коментари към Сом на фурна със зеленчуци