Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Солена торта Наполеон с шунка, ананас, чесън и орехи

Солена торта Наполеон с шунка, ананас, чесън и орехи

Солена торта Наполеон с шунка, ананас, чесън и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама сирене с плесен
  • 1 яйце
  • 150 грама парченца консервиран ананас
  • 100 милилитра течна сметана (масленост 22%)
  • 200 грама шунка
  • 2 скилидки чесън
  • 750 грама готово бутер тесто
  • 80 грама орехови ядки

Начин на приготвяне:

Оставете тестото да се размрази на стайна температура за около 15 минути, след което разточете тънко върху набрашнена повърхност.

Оформете краищата, за да станат равни, изрежете 4 еднакви квадрата. Продупчете ги на няколко места с вилица, намажете с разбито яйце и изпечете три от блатовете до златисто (около 15 минути) във фурната, която преди това сте загрели. Четвъртият изпечете, докато изсъхне.

Плънката направете, като разбиете сиренето със сметаната и добавите намачкания чесън. Шунката и ананаса първо нарежете на парчета и тогава изсипете при останалите продукти. Изсипете и едро смлените орехи.

Тортата сглобете, като подредите трите блата един върху друг, намазвайки всеки от тях с ароматния пълнеж.

След това с него обилно покрийте стените и повърхността на тортата.

Сухия блат натрошете и с него поръсете тортата от всички страни.

Преди да я поднесете, приберете за час в хладилника.

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЛайфстайл