Солена торта Наполеон с шунка, ананас, чесън и орехи

Необходими продукти:
- 300 грама сирене с плесен
- 1 яйце
- 150 грама парченца консервиран ананас
- 100 милилитра течна сметана (масленост 22%)
- 200 грама шунка
- 2 скилидки чесън
- 750 грама готово бутер тесто
- 80 грама орехови ядки
Начин на приготвяне:
Оставете тестото да се размрази на стайна температура за около 15 минути, след което разточете тънко върху набрашнена повърхност.
Оформете краищата, за да станат равни, изрежете 4 еднакви квадрата. Продупчете ги на няколко места с вилица, намажете с разбито яйце и изпечете три от блатовете до златисто (около 15 минути) във фурната, която преди това сте загрели. Четвъртият изпечете, докато изсъхне.
Плънката направете, като разбиете сиренето със сметаната и добавите намачкания чесън. Шунката и ананаса първо нарежете на парчета и тогава изсипете при останалите продукти. Изсипете и едро смлените орехи.
Тортата сглобете, като подредите трите блата един върху друг, намазвайки всеки от тях с ароматния пълнеж.
След това с него обилно покрийте стените и повърхността на тортата.
Сухия блат натрошете и с него поръсете тортата от всички страни.
Преди да я поднесете, приберете за час в хладилника.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена палачинкова торта със сирена
- Солена торта от палачинки
- Картофена торта с шунка и пушено сирене
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта с пушена сьомга
- Макаронена торта с кайма и кашкавал
- Картофена торта с пилешка салата и майонеза
- Торта от картофено пюре с риба тон, сварени яйца и маслини
- Солена торта с шунка и кашкавал
Коментари към Солена торта Наполеон с шунка, ананас, чесън и орехи