Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
Необходими продукти:
24 филии хляб
300 грама пастет по избор
200 грама кашкавал
4 яйца
майонеза
сол
смлян черен пипер
чесън на вкус
2 кисели краставички
1 кубче бульон по избор
200 грама сирене (може тип Президент)
Начин на приготвяне:
Вземете подходяща форма и в нея подредете ред филии. Разтворете кубчето бульон и хубаво напръскайте хляба с него. Смесете пастета с майонезата и нарязаните на ситно кисели краставички и разпределете сместа върху първия слой торта. Следва отново хляб и бульон.
Сварете яйцата, нарежете на ситно и ги смесете с настъргания на едро кашкавал. Добавете чесън, черен пипер, сол и други подправки на вкус. Яйчната плънка разпределете върху филиите. Подредете още един слой хляб, който напоете с бульон.
Покрийте тортата с фолио и я приберете в хладилника за една нощ, за да се напои и да поеме всички вкусове и аромати.
Разбийте сиренето (може да използвате топено, подобно на паста) с майонеза и намажете обилно повърхността и страните на напоената тортата. Украсете по избор с нарязани зеленчуци, зелени подправки, настърган кашкавал, маслини или каквото предпочитате.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солена торта от палачинки
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта с пушена сьомга
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал
- Солена торта Наполеон с гъби и кашкавал
- Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
Коментари към Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън