Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Солена овесена каша с пържени яйца

Солена овесена каша с пържени яйца

Солена овесена каша с пържени яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша нарязана сладка червена чушка
  • 1 чаена чаша гъби
  • 2 стръка нарязани зелен лук
  • 3 чаени чаши вода
  • 1/4 чаена чаша сол
  • 1 чаена чаша овесени ядки
  • 60 грама сирене Бри
  • 30 грама крема сирене
  • 2 чаени чаши свеж спанак
  • 8 яйца
  • 1/4 чаена чаша босилек
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Намажете с мазнина касерола и включете да се загрява на средна температура. Добавете чушката и гъбите и запържете за 5 минути, като разбърквате от време на време. Прибавете зеления лук да се задушава за 3 минути, след което свалете зеленчуците от котлона и ги прехвърлете в чиния.

Междувременно сложете в друга касерола вода да заври и поставете капака.

В същия съд, в който изпържихте зеленчуците, сложете овесените ядки. Поставете на слабо загрят котлон. Започнете да добавяте от врящата вода по 1 чаена чаша, като разбърквате, за да се абсорбира течността. Добавете втора чаша от водата и отново разбъркайте. Продължете да добавете по малко вода, докато ядките се сварят напълно, като добавите на части цялото количество течност. Оставете на котлона, за да се усвои напълно водата.

Свалате от котлона и добавете крема сиренето и бри. След като сирената се разтопят, сложете спанака и изпържените зеленчуци.

Изпържете яйцата в незалепващ тиган до желаната твърдост на жълтъка.

Сервирайте закуската, като разпределите овесените ядки в 4 панички и във всяка сложите по 2 яйца.

Поръсете с босилек и завършете с черен пипер.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлСнимкиНовиниАнкетиВидеоАлт. медицина