Солена баклава с патладжан и чушки

Необходими продукти:
- 2 червени чушки
- 2 средни патладжана, нарязани на филийки
- зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 чаени лъжици кимион
- 2 чаени лъжици кориандър на прах
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 400 грама домати от консерва
- кори за баница
- 1 чаена лъжица намачкани семена кориандър
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 190 градуса.
Опечете чушките за 40 минути, докато кожата им почернее. Извадете от фурната и охладете под капак, след което ги обелете и нарежете на едро.
Патладжаните полейте с 2 лъжици зехтин и разбъркайте, посолете и печете за 30 минути, докато омекнат.
В касерола изпържете лука в 1 лъжица зехтин, докато омекне. Добавете кимиона, кориандъра, лютия пипер, а след минута доматите. Задушавайте 15 минути до получаването на сос.
Намажете дъното на тава с доматен сос, отгоре сложете половината от резените патладжан, покрийте с 4 листа от корите за баница, като всеки лист намазвате със зехтин. Следва да сложите чушките, подправете със сол и покрийте с още 4 кори, като отново намазнявате всяка. Ред е на останалия патладжан и довършете с още 4 кори за баница.
Нарежете баклавата на диагонал, след което по същия начин в противоположна посока, за да се получат ромбоиди. Печете 30 минути, поръсете с натрошените семена кориандър и допечете за още 15 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Патладжан
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Мариновани патладжани с чесън
Коментари към Солена баклава с патладжан и чушки