Смокини с бекон и кленов сироп
Необходими продукти:
- 150 грама бекон, нарязан на 1-сантиметрови парчета
- 3 супени лъжици кленов сироп
- 8 добре узрели смокини, разрязани на половина
- 2 супени лъжици оцет шери (или винен)
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи - смлян
Начин на приготвяне:
Изпържете бекона, докато стане златист и хрупкав - около 8-10 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете върху хартия, след което прехвърлете в малка купичка.
Излейте мазнината от бекона, като оставите в тигана около 2 супени лъжици (останалата мазнина, вместо да изхвърляте, може да запазите в бурканче за следваща употреба). Добавете кленовия сироп и разбъркайте, за да се комбинира с мазнината. Варете няколко минути, докато се карамелизира сместа (3-5 минути).
Подредете нарязаните смокини в плато и върху всяка сложете парченце бекон.
Увеличете температурата на котлона и в горещия тиган с карамела сложете оцета и разбъркайте. Варете на силна степен 1 минута и с получения сироп полейте смокините.
Поръсете с фино смлян (или нарязан на дребно) лют червен пипер на люспи.
epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОРФ МИА ИЗМИВАЩА ГЕЛ - МАСКА ЗА ЛИЦЕ 100 мл
САПУН ДАВ РЕСТОРИНГ С АРОМАТ НА СМОКИНЯ 90 г
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СМОКИНЯ 150 г
ГРИЙН ФАРМАСИ МАСЛО ЗА ТЯЛО С АРГАНОВО МАСЛО И СМОКИНЯ 200 мл.
ПЕДИАКИД СИРОП ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЧРЕВНИЯ ТРАНЗИТ И КОМФОРТ 125 мл
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН ФИКО ДЕЛА СИНЬОРИЯ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Смокиновите листа - безценни за здравето
- Смокиня – ползи и вреди
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Смокиня
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
Коментари към Смокини с бекон и кленов сироп