Сметаново желе с горски плодове и банани
Необходими продукти:
500 г сметана
1 ч. ч. захар
3 с. л. желатин
1 - 2 банана
касис или горски плодове по ваш избор и колкото желаете
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с половин чаша студена вода и оставете за 30 минути. През това време разбийте сметаната със захарта. Когато желатинът набъбне, сложете го на тих огън и изчакайте да се сгорещи, бъркайки непрекъснато, но не допускайте да заври. След това оставете да изстине до състояние "топло". Обелете и нарежете бананите както желаете, почистете другите плодове. Когато желатинът е готов, прибавете го към сметаната, вливайки го на тънка струя и бъркайки непрекъснато. Добавете плодовете в сместа и разбъркайте добре. Разлейте сместа във формички и приберете в хладилника за 2 - 3 часа, докато стегне напълно. Ако използвате силиконови формички, няма да имате проблем с изваждането на желето от тях. Но ако разполагате с метални, ще ви се наложи да потопите за кратко съдовете в гореща вода и съдържанието им лесно ще се отдели от тях. Изсипете десерта в чиния и поднесете. Може да украсите с плодове.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЛИМОН 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯБЪЛКА 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Полезна ли е заквасената сметана
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Алое, Алое вера, Сабур, Сара сабур
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
Коментари към Сметаново желе с горски плодове и банани