Сметанова торта от меденки с банани и орехи
Необходими продукти:
500 грама меденки
500 грама сметана
2 банана
100 грама пудра захар
1 чаена чаша орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбъркайте пудрата захар със сметаната. Меденките разрежете на парчета с дебелина 3 - 4 милиметра, а бананите - 1 - 2 милиметра, орехите изпечете в сух тиган и нарежете с ножа.
Използвайте подходяща по размер и форма тава, застелете вътрешната й част с найлоново фолио. Потопете меденките в сметаната и сложете в съда слой от тях. Следва ред бананови парченца, поръсете с орехи. Повторете реденето няколко пъти (до изчерпване на количествата от продуктите).
Ако предпочитате по-сочна торта, използвайте повече сметана.
Притиснете десерта с ръце, за да слегне и приберете в хладилника за една нощ. На следващия ден извадете и обърнете върху подходящ съд. Махнете найлоновото фолио и остава само да украсите тортата по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Торта Тиква
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Трипластова торта със семена, сметанов крем, сушени плодове и ядки
- Лека кокосова торта с плодове и сметанов крем
Коментари към Сметанова торта от меденки с банани и орехи