Слънчогледова халва с ванилия
Необходими продукти:
2 чаени чаши печени небелени слънчогледови семки
1,5 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша вода
ванилия
100 милилитра олио
Начин на приготвяне:
Първо измийте семената, нека изсъхнат и ги изпечете във фурната. След това ги смелете. Изпечете брашното в сух тиган до получаването на кафяв цвят. Смесете го със слънчогледа и смелете още веднъж двете съставки заедно. Добавете олиото. Налейте водата в подходящ съд, сложете захарта и направете сироп (да се вари 5 минути). Налейте го при брашното и семената, сложете ванилията и разбъркайте всичко добре. Изсипете сместа във форма и приберете в хладилника за около 8 - 10 часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Фъстъчена халва с ванилов аромат
- Тахан халва
- Морковена халва по индийска рецепта
- Домашна халва със слънчоглед
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Кекс с халва и какао
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Слънчогледова халва с ванилия