Слънчогледова халва
Необходими продукти:
2 чаши обелени слънчогледови семки
2 чаши пшенично брашно
0,5 чаша нерафинирано слънчогледово олио
1,5 чаша захар
1 чаша фъстъци (по-добре белени)
8 с. л. вода
Начин на приготвяне:
Запечете слънчогледовото семе и го смелете. Запечете брашното до златисто, смесете го със семките, разбъркайте и смелете отново. След това изпечете фъстъците, добавете и тях в получената смес. Идва ред на олиото - сложете го и разбъркайте.
Пригответе сиропа: Смесете захарта с водата и оставете на котлона да заври. Свалете от огъня, когато захарта се разтопи напълно. Нека изстине малко и добавете към сместа с ядките. Разбъркайте добре и разпределете във формички или други съдове, подмазани с масло.
В халвата може да добавите стафиди или други сушени плодове по ваш избор. Количеството захар също може да промените според предпочитанията си.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Рецепти за домашна сусамова халва
- Фъстъчена халва с ванилов аромат
- Морковена халва по индийска рецепта
- Домашна халва със слънчоглед
- Тахан халва
- Ябълков сладкиш с халва, канела и какао
- Медена халва с брашно от просо
- Грис халва със стафиди и бадеми
- Кекс с халва и какао
Коментари към Слънчогледова халва