Сладък омлет със стафиди и канела

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 80-100 грама стафиди
- 100 милилитра високомаслено прясно мляко или сметана (течна)
- 1 супена лъжица кристална захар
- 2 супени лъжици (равни) брашно
- канела
- масло
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете стафидите.
Подмажете обилно тиган с масло, който поставете върху нагорещен котлон.
Яйцата разбийте заедно с прясното мляко и сметаната, добавете захарта и брашното.
Получената смес прехвърлете във вече затопления на средна температура съд. Тя ще започне да се сгъстява. Тогава по повърхността поръсете стафидите и канелата.
Може да поставите капак, за да се приготви по-бързо омлетът.
Щом свалите от котлона, навийте руло и го поднесете поръсено с пудра захар.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarixa.ru
Снимка: pinterest.de
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет с пилешко месо
- Омлет от нахут (без яйца)
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
- Омлет с картофи и печурки
- Омлет със зеленчуци по испански
- Омлет със спанак, крутони и синьо сирене
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Омлет с фиде и кашкавал
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Летен омлет с домати и кашкавал
Коментари към Сладък омлет със стафиди и канела