Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Сладолед с тиква и бърбън

Сладолед с тиква и бърбън

Сладолед с тиква и бърбън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 консерви от 400 грама кондензирано мляко
  • 2 1/4 чаена чаша пюре от тиква
  • 3 супени лъжици бърбън
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 чаени чаши студена сметана за разбиване

Начин на приготвяне:

Сложете във фризера правоъгълна тавичка за кекс (хляб).

Разбъркайте с готварска тел млякото, тиквата, солта и бърбъна.

Разбийте сметаната докато стане пухкава и малко по малко я прибавете към тиквената смес, като бъркате с шпатула, за да не загубите обема й.

Изсипете сладоледа в охладената тавичка и покрийте с найлоново фолио. Замразете за минимум 6 часа.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: food52.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноРецептиЛайфстайлХрани и ястияСнимкиНовиниАнкетиДиетиБотаника