Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Любопитни факти от кулинарния свят Сладоледи с необичайни вкусове, които може да ви се прииска да опитате - част 2

Сладоледи с необичайни вкусове, които може да ви се прииска да опитате - част 2

Сладоледи с необичайни вкусове, които може да ви се прииска да опитате - част 2 - изображение

Ако първите 12 шантави сладоледени предложения са ви заинтригували, продължете да четете, защото следват още необичайни вкусове, които може да ви се прииска да опитате.


Сладолед с горчица

Горчицата, която обикновено остава в сянката на кетчупа, получава своята минутка слава като сладоледена добавка. Получава се интересно съчетание със захарта.

горчица


Сладолед с хайвер

Десертът е специалитет във френския ресторант Philippe Faur. Състои се от 60% хайвер от бяла есетра. Ресторантът доставя сладоледа до различни точки по света в специални опаковки, които го запазват в ледено състояние до 72 часа.

хайвер


Сладолед с босилек и авокадо

След Франция отиваме в щата Луизиана, където сладолед с ароматен босилек и авокадо се предлага като десерт към бифтек от риба тон с ананас и кокос. Освежаващото предястие е прекрасен начин де се разхладите в горещия южен климат.

авокадо


Сладолед с вкус на октопод

На повечето хора тази идея им звучи като лоша шега, но в някои азиатски страни десертът е широко разпространен.

октопод

Чеснов сладолед

Основната съставка е течна сметана, обикновено се добавят ванилия или мед и... чесън, разбира се. В менюто на ресторантите се вписва в графа "Сосове", но спокойно може да си го хапнете и като десерт.

чесън

Сладолед с вкус на сардини и бренди

Едва ли ще се учудите, ако ви кажем, че тази комбинация също идва от Япония. Определено вкусът е един от най-странните,но предвид факта, че японците ядат сардина целогодишно, може би такова съчетание не би трябвало да ни изненадва.

сардина

Сладолед с краставици

Добавянето на който и да било зеленчук към сладолед си е достатъчно странно, но с помощта на краставицата леденият десерт има нежен прохладен и освежаващ вкус.

краставица

Сладолед с царевица

Сладка царевица, сметана (течна), захар, малко сол и малко карамелизирани пуканки... Това е всичко, което ви е необходимо за приготвянето на интересната разновидност на десерта. Поднесете с разбито маскарпоне.

царевица

Сладолед с пармезан и прошуто

Пармезан, обезмаслено прясно мляко, жълтъци, сол, прошуто, високомаслена течна сметана и желатин. Това са продуктите, от които се състои интересното ястие.

пармезан

Морковен сладолед с кардамон

Това е традиционен индийски десерт, който се прави от настъргани моркови, пречистено масло (гхи), прясно мляко, захар и ядки. А кардамонът внася цветен привкус.

морков

Сладолед от козе сирене, кашу и карамел

Вкусът на варианта от пикантно сирене от козе мляко, солено кашу и домашен карамел много се доближава до този на чийзкейка.

козе сирене

Бирен сладолед

Какво по-добро съчетание от това между два предпочитани летни продукта? Биреният сладолед се произвежда в няколко страни, като един от най-известните се предлага в ресторант «Cestr» в Прага. Приготвя се от пудра захар, разбита сметана, мед, тъмна бира, сухо мляко и жълтъци.

бира

Не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем здраве и хладина!

<<< Към първата част


По статията работи: Радостина Райчева

Източник: funpress.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияСнимкиНовиниЛечения