Сладоледен крем кафе с яйца
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши сварено силно кафе
- 260 грама захар
- 4 яйца
- 400 грама високомаслена течна сметана
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Към жълтъците прибавете 5-6 супени лъжици захар и разбийте до получаване на въздушна бяла пяна.
Останалата захар смесете с кафето и постепенно налейте в пяната, като разбърквате старателно.
Поотделно разбийте белтъците (на пяна) и сметаната (предварително охладена).
Прибавете двете съставки в получената яйчена смес с кафето и разбъркайте с кръгообразни движения отдолу нагоре.
Кремът прехвърлете в пластмасов съд и приберете за 4-5 часа в хладилната камера или във фризер.
С него може да приготвите пастички, торти или други сладкиши, както и да поднесете като самостоятелен десерт.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: retseptytortov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Сладоледен крем кафе с яйца