Сладоледен десерт от ядки със сушени смокини и кокосов крем
Необходими продукти:
За основата:
- 1/2 чаена чаша орехови ядки
- 1/4 чаена чаша бадеми
- по 2 супени лъжици кокосови стърготини и ленени семена
- по 1/2 чаена чаша фурми и сушени смокини
- 1/2 супена лъжица вода
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
За крема:
- по 1/2 чаена чаша кашу, кокосови мляко и стърготини
- 2 супени лъжици мед
- 1/2 чаена лъжица ванилин
За украса:
- сушени смокини
Начин на приготвяне:
В съда на кухненски робот смесете орехите, бадемите, кокосовите стърготини и ленените семена. Добавете фурмите и сушените смокини, налейте половин лъжица вода и сложете малко канела. Смелете продуктите и изсипете "тестото" в съд, който от вътрешната страна сте покрили с найлоново фолио.
Притиснете добре с лопатка и приберете във фризера, докато се получи гъста стегната основа.
През това време смелете кашуто, постепенно налейте кокосовото мляко и подсладете с меда. Добавете ванилина и продължете да разбивате. Консистенцията трябва да стане мека и кремообразна.
Тогава я съединете с кокосовите стърготини и отново разбийте.
Извадете вкусния блат от ядки и плодове от фризера. Нанесете готовия крем по повърхността и върнете десерта във фризера за още 2 часа.
Преместете го в хладилника 15 минути преди поднасяне.
Украсете с парченца сушени смокини и се насладете на богатия вкус.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 4tololo.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Сладоледен десерт от ядки със сушени смокини и кокосов крем