Сладоледена торта с шоколад
Необходими продукти:
500 грама шоколадов сладолед
500 грама ванилов сладолед
200 грама черен шоколад
75 грама обелени шамфъстъци
Начин на приготвяне:
Застелете правоъгълна форма с фолио и я приберете в камерата. Сладоледа извадете от фризера и го сложете в хладилника да се размразява постепенно.
Разтопете шоколада на водна баня, след което оставете да се охлади за 10 минути.
Сладоледът разпределете в различни найлонови пликове и отрежете ъглите им. Стиснете пакета с ваниловия сладолед и сложете част от съдържанието във формата. Върху него по същия начин направете втори слой от шоколадовия сладолед, но нека той бъде по-дебел. Поръсете с шамфъстъци, които полейте с разтопен шоколад. Върху него сложете останалия ванилов сладолед, отново шамфъстъци и шоколад. Ако са ви останали продукти, продължете със слоевете.
Увийте формата с фолио и приберете във фризера за една нощ.
Когато извадите сладоледената торта, прехвърлете я в подходящ съд и украсете с шоколадови парченца или стърготини и веднага поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Сладоледена торта от извара, кондензирано мляко и сушени плодове
- Млечна сладоледена торта с готови рула, орехи и карамел
- Сладоледена торта Мозайка с плодове и шоколадова глазура
- Сладоледена торта Аляска
- Сладоледена торта с плодове
- Сладоледена торта с пъпеш, коняк и шоколад
- Карамелена сладоледена торта с ядки
- Сладоледен пай с тиква
- Ананасова сладоледена торта с шоколад
- Сладоледена торта Тирамису с крем Ганаш
Коментари към Сладоледена торта с шоколад