Сладко руло с плънка от лимонов крем
![Сладко руло с плънка от лимонов крем - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/rulo-s-limonov-krem.jpg)
Необходими продукти:
за маята:
- 3/4 чана чаша леко топла вода
- 2 чаени лъжици захар
- 1 супена лъжица суха мая
- 1/2 чаена чаша брашно
за тестото:
- 3/4 чаена чаша кисело мляко
- 1/2 чаена чаша меко масло
- 2 разбити яйца
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжици сол
- 2 чаени лъжици ванилия
- 5 чаени чаши брашно
- яйце за намазване
- бяла захарна поръска за декорация
за пълнежа:
- 2/3 чаена чаша крема сирене
- 1/4 чаена чаша захар
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 2 чаени лъжици свеж лимонов сок
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена чаша лимонов крем
Начин на приготвяне:
Сложете продуктите за маята в купа и оставете за 10-15 минути, за да се активират дрождите.
В маята изсипете киселото мляко, маслото, яйцата, захарта и ванилията. Прибавете 4 1/2 чаени чаши брашно и омесете ронливо тесто. Продължете да го месите, докато стане меко и еластично. По време на процеса добавете на части още брашно, ако е необходимо.
Сложете тестото в намазнена купа и покрийте с фолио, оставете на топло да втаса за 60-90 минути, докато се удвои.
През това време пригответе крема, като комбинирате всички съставки, с изключение на лимоновия крем.
Внимателно разделете тестото на две равни части, едната оставете покрита, а другата разточете на правоъгълник с размери 10 на 15 сантиметра и разточете върху хартия за печене (така по-късно ще ви е лесно да прехвърлите рулото в тава).
Разделете правоъгълника мислено на три равни части по дължина.
Намажете средната с половината от крема със сирене, а отгоре разпределете половината от лимоновия, като оставите по 2 сантиметра от краищата на тестото без плънка.
Краищата на тестото нарежете на ивици, дебели около 3 сантиметра и ги преплетете над плънката, като редувате всяка страна.
По същия начин пригответе второ руло.
Оставете да втасат за около 45-50 минути.
Включете фурната да се загрява на 185 градуса.
Намажете рулата с разбито яйце (към него добавете лъжица вода и щипка сол) и поръсете със захарната украса.
Печете в продължение на 25-30 минути, докато рулата станат златисти.
Охладете преди да разрежете и сервирате.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: kingarthurflour.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло с крем от бял шоколад
- Руло от извара с овесени ядки и банани
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Бързо руло със сухо мляко
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Руло Фереро Роше
- Бисквитено руло с кондензирано мляко и ядки (без печене)
Коментари към Сладко руло с плънка от лимонов крем