Начало Хранене Рецепти Консерви Плодове Сладко от грозде с орехи

Сладко от грозде с орехи

Сладко от грозде с орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 1,6 килограма грозде (тъмен Кишмиш)
  • 600 грама захар
  • 80 милилитра вода
  • 200 грама орехови ядки


Начин на приготвяне:

Измийте добре гроздовите зърна и ги сложете в емайлиран съд.

Налейте водата в малка тенджера и изсипете захарта. Поставете на среден огън и варете сиропа, докато кристалчета се разтопят напълно.

Залейте гроздето със сладката течност, разбъркайте и оставете за 8 часа. След това поставете върху котлона (на ниска температура) и варете 10 минути след кипване.

Свалете съда от огъня и оставете съдържанието му за 4 часа. Щом това време изтече, отново сложете на котлона и варете 5 минути. Следват още 4 часа "почивка". Така плодовете ще поемат сиропа и ще придобият наситен оттенък.

Нарежете или смелете едро ореховите ядки, изсипете ги в сладкото и разбъркайте с дървена лъжица. Отново сложете на бавен огън, варете 5 минути и разпределете в предварително стерилизирани бурканчета. Затворете ги, а 24 часа по-късно приберете в хладилника, където съхранявайте.

От това количество продукти се получават 1,4 килограма готово сладко.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1povinogradu.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайл