Сладко канелено руло с пекан и мед
Необходими продукти:
- 1 пакетче суха мая
- 1/4 чаена чаша вода
- 1/3 чаена чаша захар на кристали
- 1/4 чаена чаша нискомаслено прясно мляко
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 чаена лъжица сол
- 2 яйца
- 2 3/4 чаени чаши брашно
- 9 супени лъжици меко масло
- 1 чаена чаша кафява захар
- 3 супени лъжици царевичен сироп
- 2 супени лъжици течен мед
- 2/3 чаени чаши ядки пекан
- 2 чаени лъжици канела
Начин на приготвяне:
Маята и топлата вода разбъркайте, оставете за 5 минути да се активират дрождите. Добавете захарта, млякото, ванилията, солта и яйцата, разбийте на ниска степен на миксер за 1 минута.
Добавете 1/4 чаена чаша сместа с маята и разбъркайте отново за минута.
Сложете следващите 2 1/4 чаени чаши брашно, като продължавате разбъркването на ниска степен. Бъркайте в продължение на 8 минути, за да се получи гладко еластично тесто.
Добавете 4 лъжици масло, като след всяка разбърквате добре.
Останалата 1/4 чаена чаша брашно разпръснете по кухненски плот и върху него сложете тестото и премесете няколко пъти, за да се получи гладко еластично тесто.
Сложете тестото в голяма намазнена купа и го покрийте, нека да втаса за 1 час.
Останалите 3 супени лъжици масло смесете с 2/3 чаена чаша кафява захар, царевичния сироп, меда и разтопете в касерола, докато се разтопят всички съставки.
Излейте сиропа във форма за кекс и поръсете с ядките. Оставете сиропът да се охлади напълно.
Разбъркайте останалата 1/3 чаена чаша кафява захар с канелата.
Разточете тестото на голям правоъгълник. Разтопете 1 супена лъжица масло и с него намажете тестото. Поръсете с канелената захар и навийте на руло. Прехвърлете в тавата и притиснете краищата едно в друго. Покрийте и оставете за една нощ в хладилник.
Загрейте фурната на 175 градуса.
Извадете сладкиша от хладилника за 30 минути, за да се темперира, след което опечете за половин час до суха клечка.
Обърнете охладения сладкиш в плато и изчакайте пълното му изстудяване, преди да нарежете.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
- Руло без печене
- Лесно шоколадово руло - пънче
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Медено руло с орехи и мармалад
- Руло зебра с млечен крем и бисквитки
- Бързо руло със сухо мляко
- Рецепти за шоколадово руло с маскарпоне
- Руло с крем от бял шоколад
- Бисквитено руло с кондензирано мляко и ядки (без печене)
Коментари към Сладко канелено руло с пекан и мед