Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Сладко канелено руло с пекан и мед

Сладко канелено руло с пекан и мед

Сладко канелено руло с пекан и мед - изображение

Необходими продукти:

  • 1 пакетче суха мая
  • 1/4 чаена чаша вода
  • 1/3 чаена чаша захар на кристали
  • 1/4 чаена чаша нискомаслено прясно мляко
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 яйца
  • 2 3/4 чаени чаши брашно
  • 9 супени лъжици меко масло
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 3 супени лъжици царевичен сироп
  • 2 супени лъжици течен мед
  • 2/3 чаени чаши ядки пекан
  • 2 чаени лъжици канела

Начин на приготвяне:

Маята и топлата вода разбъркайте, оставете за 5 минути да се активират дрождите. Добавете захарта, млякото, ванилията, солта и яйцата, разбийте на ниска степен на миксер за 1 минута.

Добавете 1/4 чаена чаша сместа с маята и разбъркайте отново за минута.

Сложете следващите 2 1/4 чаени чаши брашно, като продължавате разбъркването на ниска степен. Бъркайте в продължение на 8 минути, за да се получи гладко еластично тесто.

Добавете 4 лъжици масло, като след всяка разбърквате добре.

Останалата 1/4 чаена чаша брашно разпръснете по кухненски плот и върху него сложете тестото и премесете няколко пъти, за да се получи гладко еластично тесто.

Сложете тестото в голяма намазнена купа и го покрийте, нека да втаса за 1 час.

Останалите 3 супени лъжици масло смесете с 2/3 чаена чаша кафява захар, царевичния сироп, меда и разтопете в касерола, докато се разтопят всички съставки.

Излейте сиропа във форма за кекс и поръсете с ядките. Оставете сиропът да се охлади напълно.

Разбъркайте останалата 1/3 чаена чаша кафява захар с канелата.

Разточете тестото на голям правоъгълник. Разтопете 1 супена лъжица масло и с него намажете тестото. Поръсете с канелената захар и навийте на руло. Прехвърлете в тавата и притиснете краищата едно в друго. Покрийте и оставете за една нощ в хладилник.

Загрейте фурната на 175 градуса.

Извадете сладкиша от хладилника за 30 минути, за да се темперира, след което опечете за половин час до суха клечка.

Обърнете охладения сладкиш в плато и изчакайте пълното му изстудяване, преди да нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияИсторияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаДиетиЛайфстайлОрганизацииБотаникаНовиниФизиологияПроизводители