Сладки хлебчета със стафиди
Необходими продукти:
100 г масло
1 яйце + 1 жълтък
4 с. л. захар
1 г сол
1,5 ч. л. суха мая
150 мл прясно мляко
3 ч. ч. брашно
1 ч. л. ванилова захар
0,5 ч. ч. стафиди
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете разтопеното масло с топлото мляко и леко разбитото яйце. Прибавете брашното със захарта, маята, солта и подправките. Замесете тесто. То трябва да се получи меко, немного лепкаво и еластично. Към него добавете стафидите. Оставете го да втаса и след това разрежете на еднакви парчета, които оформете като топки. Поставете ги в подходящи формички за печене или използвайте една голяма форма, в която да подредите всички хлебчета. Намажете ги с разбития жълтък, за да се получи блясък и ако желаете, може да поръсите със захар. Изпечете при 180 - 200 градуса, а времето зависи от големината на топчетата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Сладки хлебчета със стафиди