Сладки брускети с меко сирене, ябълки, орехи и мед

Необходими продукти:
- 1 франзела
- 170-220 грама меко сирене (например, Бри)
- 1-2 тънко нарязани пресни ябълки
- 1/4-1/2 смлени орехови ядки, изпечени или поръсени с канела и захар
- мед
- мъничко зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 210 градуса.
Нарежете франзелата на филии и всяка напръскайте с мъничко зехтин. Подредете ги в тава и изпечете във фурната за около 5 минути, докато хлябът се зачерви леко.
Тогава извадете тавата от фурната и върху всяка брускета сложете по тънко парченце сирене Бри или друг подходящ мек вид. Върнете във фурната, докато последното се разтопи (необходими са няколко минути).
Щом това стане, подредете ябълкови резени отгоре, които поръсете с орехи (изпечени или смлени със захар и канела).
Полейте брускетите с течен мед и поднесете веднага.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: blog.buymeapie.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
- Брускети с гъби, мащерка и чесън
- Брускети с крема, каперси и пушена сьомга
- Брускети с масло и печен чесън
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Брускети със сирене бри, рукола и репички
- Брускети с череши и прошуто
- Хрупкави брускети с боровинки и рикота
- Брускети с крема сирене, чесън и ленени семена
Коментари към Сладки брускети с меко сирене, ябълки, орехи и мед