Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Селски хляб с маслини

Селски хляб с маслини

Селски хляб с маслини - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама пълнозърнесто брашно
  • 300 грама бяло брашно
  • допълнително брашно за омесване
  • 1/2 кубче прясна мая
  • 1 и 1/2 чаена лъжичка сол
  • 100 грама нарязани черни маслини
  • 1 чаена лъжичка течен мед
  • 250 милилитра топла вода
  • 5 грама бакпулвер
  • 2 супени лъжици зехтин


Начин на приготвяне:


В купа смесете двата вида брашна и добавете бакпулвера, солта и маслините. В друг съд активирайте маята, добавете зехтина, меда и водата. Разбъркайте и комбинирайте със сухите съставки.

Бъркайте тестото докато започне да се отлепя от стените на съда и го сложете върху набрашнен плот. Месете в продължение на 10 минути и оформете кръгло хлебче. Сложете го в тава, застлана с лист пергамента хартия и оставете на почине за 20 минути.

Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете хляба за 45 минути. След готовност го завийте с чиста влажна кърпа. Разрежете и поднесете.

свелски хляб с маслини

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.cogollosdeagua.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлВидеоХрани и ястияНовиниИнтервютаДиетиАлт. медицинаБотаника