Селски хляб с маслини

Необходими продукти:
- 300 грама пълнозърнесто брашно
- 300 грама бяло брашно
- допълнително брашно за омесване
- 1/2 кубче прясна мая
- 1 и 1/2 чаена лъжичка сол
- 100 грама нарязани черни маслини
- 1 чаена лъжичка течен мед
- 250 милилитра топла вода
- 5 грама бакпулвер
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
В купа смесете двата вида брашна и добавете бакпулвера, солта и маслините. В друг съд активирайте маята, добавете зехтина, меда и водата. Разбъркайте и комбинирайте със сухите съставки.
Бъркайте тестото докато започне да се отлепя от стените на съда и го сложете върху набрашнен плот. Месете в продължение на 10 минути и оформете кръгло хлебче. Сложете го в тава, застлана с лист пергамента хартия и оставете на почине за 20 минути.
Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете хляба за 45 минути. След готовност го завийте с чиста влажна кърпа. Разрежете и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.cogollosdeagua.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 1.0 АБАНОСОВО ЧЕРЕН
НАТАСПИН H капсули * 30 ВАЛЕНТИС
ПОЛАР АЙС ПЕРФЕКТ КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 50 мл.
АЛОКСИ ПОЧИСТВАЩ ШАМПОАН ESSENTIAL 7 OIL 1000 мл
ПЕКТАМИКС ХОЛЕСТЕРОЛ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслина (европейска)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
Коментари към Селски хляб с маслини