Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско руло с моркови, спанак и сирене

Свинско руло с моркови, спанак и сирене

Свинско руло с моркови, спанак и сирене - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма цяло парче свинско месо без кост
  • 350 грама моркови
  • 1 чушка (сладка)
  • 1 връзка спанак
  • 150 грама сирене
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 2 супени лъжици олио
  • подправки

 

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го разстелете върху кухненския плот. С остър нож направете разрези в средата на свинското по посока на влакната, като не срязвате до долу (трябва да останат около 1-1,5 сантиметра пласт месо). Разтворете като книга и разрежете на две дясната част напречно на влакната, като отново не срязвате до долу (да остане сантиметър). Разтворете и тази част като книга, след което постъпете по същия начин и с лявата половина на свинското парче.

Обелете морковите и ги изсипете във вряща подсолена вода за 3-4 минути. След това прехвърлете в гевгир и изплакнете със студена вода.

Почистете чушката от семената и я нарежете на дълги ивици.

Спанака измийте и накълцайте, месото натрийте със сол, черен пипер и намачканите чеснови скилидки.

Разпределете морковите, ивиците чушка, сиренето и спанака върху свинското и навийте руло, което завържете с конец и намажете с олио.

Изпечете го във фурната за около час при температура от 180 градуса.

Когато готовото ястие се охлади, отстранете конеца и нарежете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети