Свинско руло с моркови, спанак и сирене
Необходими продукти:
- 2 килограма цяло парче свинско месо без кост
- 350 грама моркови
- 1 чушка (сладка)
- 1 връзка спанак
- 150 грама сирене
- 2-3 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 2 супени лъжици олио
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте месото и го разстелете върху кухненския плот. С остър нож направете разрези в средата на свинското по посока на влакната, като не срязвате до долу (трябва да останат около 1-1,5 сантиметра пласт месо). Разтворете като книга и разрежете на две дясната част напречно на влакната, като отново не срязвате до долу (да остане сантиметър). Разтворете и тази част като книга, след което постъпете по същия начин и с лявата половина на свинското парче.
Обелете морковите и ги изсипете във вряща подсолена вода за 3-4 минути. След това прехвърлете в гевгир и изплакнете със студена вода.
Почистете чушката от семената и я нарежете на дълги ивици.
Спанака измийте и накълцайте, месото натрийте със сол, черен пипер и намачканите чеснови скилидки.
Разпределете морковите, ивиците чушка, сиренето и спанака върху свинското и навийте руло, което завържете с конец и намажете с олио.
Изпечете го във фурната за около час при температура от 180 градуса.
Когато готовото ястие се охлади, отстранете конеца и нарежете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло в бутер тесто
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Руло от свински джолан с чесън
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
- Руло от крема сирене с бекон, ядки и сушени плодове
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Пилешко руло с чесън, орехи и лук
- Руло с пилешко филе, броколи и шунка
- Мраморно пилешко руло с чесън
- Рулца от пилешки гърди със зеленчуци в млечен сос
Коментари към Свинско руло с моркови, спанак и сирене