Сварени яйца в сметанов сос с гъби и херинга

Необходими продукти:
6 твърдо сварени яйца
За соса:
150 грама майонеза
100 грама заквасена сметана
1 чаена лъжица горчица
2 твърдо сварени яйца
2 - 3 мариновани гъби
магданоз на вкус
пушена или маринована херинга
Начин на приготвяне:
Разбъркайте двата жълтъка на яйцата, предназначени за соса, с горчицата. Добавете майонезата, сметаната, нарязаните гъби и парчета херинга. Нарежете на ситно магданоза и белтъците на двете яйца, смесете ги.
В подходяща салатиера сложете от сметановия сос, отгоре поръсете белтъците с магданоза и подредете останалите яйца, нарязани на половинки. Подправете на вкус и може да поднесете с парченца мариновани червени чушки.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Колко време се варят различните видове яйца
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- 12 интересни идеи за украса от варени яйца
- Великденски пиленца от яйца
- Пълнени пиленца от яйца за Великден
- Пълнени яйца с авокадо
- Пълнени панирани яйца
- Пълнени сварени яйца с шунка, кашкавал и майонеза
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
Коментари към Сварени яйца в сметанов сос с гъби и херинга