Сарми с гъби
Необходими продукти:
10 зелеви листа
500 г гъби
1 глава лук
1/2 ч. ч. сварен ориз
2 с. л. доматено пюре
1 ч. ч. вода
олио
сол
Начин на приготвяне:
Измийте зелевите листа, сложете ги за 3 минути във вряща вода, и ги отцедете с помощта на гевгир. Лука нарежете на ситно, гъбите на малки парченца. Запържете лука до златисто, след това добавете гъбите и пържете до тяхната готовност. Свалете от котлона и оставете да изстива. Когато това стане, смесете гъбите и лука със сварения ориз, посолете и разбъркайте всичко добре. Получената плънка разпределете във всеки зелев лист и оформете сарми. Завийте краищата като бонбони и изпържете от двете страни в олио до зачервяване. След това подредете в подмазана тава.
Разтворете доматеното пюре във вода и разбъркайте добре. Залейте сармите със соса и изпечете до готовност във фурна, загрята до 180 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Сарми в доматен сос
- Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
- Рецепти за лозови сарми с булгур
- Сарми с боб и кайма в зеленчуков сос
- Мързеливи сарми с прясно зеле
- Зелеви сарми с киноа и леща в доматен сос
- Постни мързеливи сарми с гъби в доматен сос
- Панирани сарми с кайма и ориз
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
Коментари към Сарми с гъби