Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сандвич с яйце, бекон и гофрети

Сандвич с яйце, бекон и гофрети

Сандвич с яйце, бекон и гофрети - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 10 яйца
  • 1 3/4 чаена чаша мътеница
  • 2 супени лъжици разтопено масло + още за яйцата
  • 16 слайса предварително сготвен бекон
  • 2 чаени чаши бейби спанак
  • кленов сироп за сервиране

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, содата за хляб, бакпулвера и солта.

С електрически миксер разбийте 2 белтъка (запазете жълтъците), докато станат на крем с меки върхове - за около 2-3 минути. Оставете настрана.

В голяма купа смесете жълтъците, маслото и мътеницата. Добавете брашното и разбъркайте, докато се комбинират. Внимателно прибавете белтъците на части и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.

Пригответе гофретите в уред. Прехвърлете гофретите върху тава, застлана с хартия за печене и ги приберете във фурната, подгрята предварително на 100 градуса, за да ги поддържате топли.

Изпържете останалите 8 яйца в масло. Разрежете вафлите на диагонал и направете сандвич с яйцето, бекона и спанака. Полейте с кленов сироп при сервиране, ако желаете.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти