Сандвич с яйце, бекон и гофрети
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша брашно
- 1 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода за хляб
- 1/4 чаена лъжица сол
- 10 яйца
- 1 3/4 чаена чаша мътеница
- 2 супени лъжици разтопено масло + още за яйцата
- 16 слайса предварително сготвен бекон
- 2 чаени чаши бейби спанак
- кленов сироп за сервиране
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, содата за хляб, бакпулвера и солта.
С електрически миксер разбийте 2 белтъка (запазете жълтъците), докато станат на крем с меки върхове - за около 2-3 минути. Оставете настрана.
В голяма купа смесете жълтъците, маслото и мътеницата. Добавете брашното и разбъркайте, докато се комбинират. Внимателно прибавете белтъците на части и разбъркайте, за да се смесят всички съставки.
Пригответе гофретите в уред. Прехвърлете гофретите върху тава, застлана с хартия за печене и ги приберете във фурната, подгрята предварително на 100 градуса, за да ги поддържате топли.
Изпържете останалите 8 яйца в масло. Разрежете вафлите на диагонал и направете сандвич с яйцето, бекона и спанака. Полейте с кленов сироп при сервиране, ако желаете.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лесни гофрети на грил тиган
- Картофени гофрети със сирене и чесън
- Гофрети с газирана вода
- Гофрети от бутер тесто с различни плънки
- Хрупкави картофени гофрети
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Гофрети от нахут с магданоз
- Ароматни картофени гофрети
- Гофрети със спанак и сирене
- Бананови гофрети с бадемово брашно
Коментари към Сандвич с яйце, бекон и гофрети