Сандвич с гъби и сирене Грюер

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица масло
- 1 глава лук - нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън - пресована
- 220 грама гъби
- 1 чаена лъжица соев сос
- 1/2 чаена лъжица мащерка - наситнена
- сол и черен пипер на вкус
- 4 малки или 2 големи филии хляб (може пълнозърнест, с квас и др.)
- зехтин за намазване
- 1/3 чаена чаша сирене Грюер (или друго твърдо сирене)
- 2 чаени лъжици свеж магданоз - нарязан
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на тънки филийки.
Запържете за 1 минута лука в маслото, след това добавете чесъна и разбъркайте.
Сложете нарязаните гъби и задушавайте 5 минути, докато гъбите станат златистокафяви.
Добавете соевия сос и гответе още 1-2 минути. Подправете с мащерката, сол и черен пипер. Намалете температурата на котлона до ниска и оставете на котлона тигана.
С четка намажете хляба със зехтин и го запечете във фурната на опция грил за 2-3 минути, докато стане златист и хрупкав. Обърнете и направете същото и от другата страна на филията.
Сложете настъргано сирене върху хляба, докато е още топъл и покрийте с гъбите. Поръсете с магданоз и сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Коментари към Сандвич с гъби и сирене Грюер