Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Сандвич с гъби и сирене Грюер

Сандвич с гъби и сирене Грюер

Сандвич с гъби и сирене Грюер - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица масло
  • 1 глава лук - нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън - пресована
  • 220 грама гъби
  • 1 чаена лъжица соев сос
  • 1/2 чаена лъжица мащерка - наситнена
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4 малки или 2 големи филии хляб (може пълнозърнест, с квас и др.)
  • зехтин за намазване
  • 1/3 чаена чаша сирене Грюер (или друго твърдо сирене)
  • 2 чаени лъжици свеж магданоз - нарязан

Начин на приготвяне:

Нарежете гъбите на тънки филийки.

Запържете за 1 минута лука в маслото, след това добавете чесъна и разбъркайте.

Сложете нарязаните гъби и задушавайте 5 минути, докато гъбите станат златистокафяви.

Добавете соевия сос и гответе още 1-2 минути. Подправете с мащерката, сол и черен пипер. Намалете температурата на котлона до ниска и оставете на котлона тигана.

С четка намажете хляба със зехтин и го запечете във фурната на опция грил за 2-3 минути, докато стане златист и хрупкав. Обърнете и направете същото и от другата страна на филията.

Сложете настъргано сирене върху хляба, докато е още топъл и покрийте с гъбите. Поръсете с магданоз и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСоциални грижиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиСъставкиДиетиНовиниБотаникаПсихологияПроизводителиЛайфстайлКлинични пътекиИсторияАлтернативна медицина