Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Супа с горски гъби и макарони

Супа с горски гъби и макарони

Супа с горски гъби и макарони - изображение

За гъбения бульон:

  • 50 грама сушени манатарки
  • 6 скилидки чесън, леко смачкани
  • 1 малка връзка мащерка
  • 2 дафинови листа
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер - цели зърна
  • За супата:
  • 1 1/2 чаена чаша яйчни макарони (сварени)
  • 340 грама микс от горски гъби, нарязани
  • 2 средни картофа, обелени и нарязани на филийки
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 3 стръка зелен лук, нарязан на тънко (разделете зелената от бялата част)
  • черен пипер
  • 2 супени лъжици листа целина, нарязани на ситно

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на гъбения бульон. Накиснете сушените манатарки в 12 чаени чаши вода и ги оставете за 2 часа или за една нощ на стайна температура.

Изстискайте гъбите от течността, която е в тях и ги запазете за следващо ползване.

Към течността сложете чесъна, мащерката, дафиновия лист и черния пипер. Сложете на котлон да се къкри, докато течността се редуцира на половина (за около 1 час). Прецедете бульона и изхвърлете подправките, върнете течността в тенджерата.

Сложете бульона отново да заври и добавете гъбите, морковите, стръковете целина, бялата част на лука и подправете с 1 чаена лъжица сол и черен пипер, нека къкри за 5 минути.

Добавете макароните и зелената част на лука и подправете на вкус, ако има нужда.

Сервирайте супата с малко от нарязаните листенца целина.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиНовиниСъставкиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайлПсихологияПроизводителиКлинични пътекиИсторияАлт. медицина