Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Сандвич соленки с шунка и рукола

Сандвич соленки с шунка и рукола

Сандвич соленки с шунка и рукола - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши брашно
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 5 супени лъжици студено масло на кубчета
  • 1 чаена лъжица сух копър
  • 150 грама настърган чедър
  • 3/4 чаена чаша мътеница
  • 2 супени лъжици сметана
  • 8 резена шунка
  • 2 чаени чаши рукола

за соса с хрян:

  • 1 чаена чаша заквасена сметана
  • 1 кисела краставичка, нарязана на ситно
  • 2 чаени лъжици накълцан естрагон
  • 1 чаена лъжица хрян

за горчицата с кайсии:

  • 1/2 чаена чаша сладко от кайсии
  • 2 супени лъжици пълнозърнеста горчица
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • 2 тънко нарязани зелени лука

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете с хартия за печене тава.

Смесете брашното, пипера и солта, заедно с набухвателите. Прибавете маслото и направете трохи, като го втриете в брашното. Прибавете копъра и по-голямата част от чедъра. Разбъркайте.

Сипете мътеницата и омесете тесто, което ще е доста сухо и ронливо.

Премесете няколко пъти, за да се получи гладка топка, която разточете дебел блат около 1 сантиметър и изрежете кръгове с форма за сладки.

Прехвърлете ги в тавичката и намажете със сметаната. Поръсете с останалия чедър и печете за 15-18 минути, докато леко покафенеят.

Пригответе соса като комбинирате всички продукти и разбъркате много добре, за да се получи еднородна гладка консистенция.

Другият сос от горчица и кайсии пригответе по същия начин - смесете всички продукти.

Направете сандвичи от опечените питки, като ги намажете с млечния сос, подредите резен шунка и няколко листа рукола, отгоре полейте със сладко-пикантния сос и затворете с втора питка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: womansday.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съвети