Салата с рукола и печени червени чушки
Необходими продукти:
- 2 червени чушки
- 1 голяма глава лук, нарязана на тънки полумесеци
- 3 супени лъжици стафиди
- 750 грама пържола от пилешки бутчета
- 2 чаени лъжици къри
- 1 лимон, разполовен
- 3 супени лъжици кисело мляко
- 60 грама рукола
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките по дължина и ги изпечете на горен реотан с кожата нагоре за около 5-10 минути, докато ципата им се препече. Сложете ги в купа и отгоре поставете капак, оставете да се задушат, за да ги обелите по-лесно.
Включете фурната на 200 градуса.
Лука, стафидите, лимона и пилешкото сложете в тава, добавете подправките и печете до готовност на месото.
Прехвърлете пилешкото в чиния и го оставете да изстине, след което го накъсайте.
Изстискайте лимона в тавата и в нея сипете 3 супени лъжици гореща вода, изтъркайте всички полепнали частици от месото и зеленчуците от дъното. След това разбъркайте млякото в тавата. Използвайте получения сос за сервиране.
Обелете чушките и ги нарежете. В чиния сложете руколата, добавете месото и чушките. Сервирайте със зеленчуковия млечен сос.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Как да си направим кълнове по най-лесния начин?
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Салата от маслини и лук
- Рецепти за салати от маруля
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън
- Салатен дресинг Цезар с аншоа и пармезан
Коментари към Салата с рукола и печени червени чушки