Салата с рукола и печени червени чушки

Необходими продукти:
- 2 червени чушки
- 1 голяма глава лук, нарязана на тънки полумесеци
- 3 супени лъжици стафиди
- 750 грама пържола от пилешки бутчета
- 2 чаени лъжици къри
- 1 лимон, разполовен
- 3 супени лъжици кисело мляко
- 60 грама рукола
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките по дължина и ги изпечете на горен реотан с кожата нагоре за около 5-10 минути, докато ципата им се препече. Сложете ги в купа и отгоре поставете капак, оставете да се задушат, за да ги обелите по-лесно.
Включете фурната на 200 градуса.
Лука, стафидите, лимона и пилешкото сложете в тава, добавете подправките и печете до готовност на месото.
Прехвърлете пилешкото в чиния и го оставете да изстине, след което го накъсайте.
Изстискайте лимона в тавата и в нея сипете 3 супени лъжици гореща вода, изтъркайте всички полепнали частици от месото и зеленчуците от дъното. След това разбъркайте млякото в тавата. Използвайте получения сос за сервиране.
Обелете чушките и ги нарежете. В чиния сложете руколата, добавете месото и чушките. Сервирайте със зеленчуковия млечен сос.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Накиснете листата от глухарче във вода, за да премахнете горчивия им вкус
- Свежа салата с рукола и чери домати, поднесена в кошничка от кашкавал
- Салата от маслини и лук
- Рецепти за салати от маруля
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Салата от репички с царевица и краставици
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
Коментари към Салата с рукола и печени червени чушки