Салата с орзо, печени моркови и лимон

Необходими продукти:
- 450 грама моркови
- 2 супени лъжици зехтин
- 10 грама кимион
- щипка сол
- черен пипер и сол на вкус
- 1 чаена чаша сварена паста орзо
- половин връзка пресен магданоз
- 200 грама натрошено сирене
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 300 градуса и застелете тава с хартия за печене. Измийте, обелете морковите и ги нарежете на фини медальони. Сложете ги в купа, овкусете със сол, черен пипер, зехтин, кимион и разбъркайте.
Разпределете зеленчуците върху листа пергамент или фолио и запечете за 30 минути.
През това време сварете пастата, прецедете и я охладете.
Сложете я в купа, прибавете готовите моркови, подправете с натрошеното сирене, нарязан ситно магданоз и изстискайте лимоновия сок.
Разбъркайте, охладете и поднесете салатата студена.
Добър апетит!
Източник: www.budgetbytes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Салата от моркови и краставици
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Салата в паста Конкильони
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Пържени моркови със соев сос и джинджифил
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
Коментари към Салата с орзо, печени моркови и лимон