Салата с жито и царевица

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша жито
- 3 кочана царевица
- 250 грама чери домати
- 1 чаена чаша сварен боб
- 1 домат
- 1 1/2 чаена лъжица бял винен оцет
- 1 голяма скилидка чесън
- 1/4 чаена чаша босилек, нарязан
- 1 връзка див лук, нарязан на ситно
- 1/4-1/2 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете житото до готовност според указанията на опаковката.
В последните 10 минути на варенето на ечемика добавете към него и царевицата, за да се свари.
Изрежете кочана от царевицата (изправете я и срежете с нож семенцата по дължина, по този начин най-лесно ще се отделят от кочана).
Отделете ципата на домата и го настържете с ренде.
Счукайте чесъна до паста - първо го нарежете на много ситно, след това добавете сол и го втривайте с ножа в дъската за рязане. Добавете пастата от чесън към настъргания домат. Добавете щипка сол, червен пипер и оцет. Наситнете сухите билки (босилека) и ги сложете в сместа. Добавете бавно зехтин, като бъркате непрекъснато.
В купа сложете житото, чери доматите, царевицата, боба, полейте с доматения сос. Разбъркайте и сервирайте.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Салата от маслини и лук
- Салата от пържени зеленчуци с чесън и оцет
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Салата от цвекло с пилешки воденички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
- Лятна салата с кайсии и киноа
- Салата от маслини, сирене и чушки
Коментари към Салата с жито и царевица