Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Салата от червено цвекло със сьомга и целина

Салата от червено цвекло със сьомга и целина

Салата от червено цвекло със сьомга и целина - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама глава целина, нарязана на много тънки пръчици
  • 1 1/2 супена лъжица майонеза
  • 1 супена лъжица пълнозърнеста горчица
  • 2 супени лъжици сок от лимон
  • 500 грама печено цвекло
  • 400 грама пушена сьомга

за дресинга:

  • 1 1/2 супена лъжица зехтин
  • 2 супени лъжици бял винен оцет
  • сокът на 1/2 портокал
  • шепа копър, нарязан на ситно + още за гарниране

Начин на приготвяне:

Нарязаните на тънко пръчици целина смесете с майонезата, горчицата и лимоновия сок. Подправете със сол и пипер, покрийте и оставете настрана.

Нарежете цвеклото на много тънки филийки с ренде мандолина или остър нож.

Смесете продуктите за дресинга, като ги разбъркате добре.

Подредете сьомгата и цвеклото в 8 чинии и ги полейте с дресинга. В средата на всяка порция сложете от целината, накрая поръсете със свеж копър.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиАлт. медицинаХранене при...Ботаника