Салата от сварено зеле с орехи и чесън
Необходими продукти:
500 грама прясно зеле
1 чаена чаша вряща вода
1/2 чаена чаша орехови ядки
1 супена лъжица винен оцет
копър и магданоз на вкус
3 скилидки чесън
1 чаена лъжица смлян черен пипер
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете зелката от най-горните листа, отстранете кочана и я разрежете на две части. Сварете до омекване, след което отцедете течността с помощта на гевгир. Подсушете и нарежете тънко.
Счукайте орехите заедно с чесъна, прибавете ситно нарязан магданоз и/или копър на вкус, подправките, оцета и разбъркайте всичко старателно.
Залейте зелето с получения дресинг и приберете в хладилника за 2 часа.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата от прясно зеле с шунка, царевица и крутони
- Салата от зеле с краставици и царевица
- Салата от прясно зеле с рулца от раци и колбас
- Зелева салата с моркови и червен лук (Куртидо)
- Салата от червено зеле, моркови и мента
- Салата от зеле и моркови
- Трицветна зеленчукова салата с кисело мляко
- Салата "Колсло" със заквасена сметана и горчица
- Зелева салата с царевица и чесън
- Зелева салата с фенел
Коментари към Салата от сварено зеле с орехи и чесън