Салата от пекинско зеле с пъдпъдъчи яйца, риба тон и пармезан
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в масло
- 6-7 листа пекинско зеле
- 7-10 пъдпъдъчи яйца
- 100 грама кашкавал
- 150 грама бял хляб
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 голяма скилидка чесън
- 50 грама пармезан
- сол и подходящи подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на малки кубчета, които изсушете във фурната при 150-160 градуса, като междувременно ги разбъркате 2-3 пъти.

В малко купа смесете зехтина, сока от лимона, чесъна, сол, черен пипер.

Зелевите листа нарежете на едри парчета (около 1-1,5 сантиметра).

Сложете ги в салатиера и полейте с половината от соса.

Върху тях сложете плътен ред от кашкавалени кубчета.

Следват рибени късчета (отцедете мазнината на консервата).

Крутоните полейте с останалия сос и тогава сложете при другите продукти.

Най-отгоре подредете предварително сварените, обелени и разрязани на две пъдпъдъчи яйца.

Поръсете с настърган пармезан.

И изобщо не се чудете, а веднага поднесете!

Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Китайското зеле - витаминозна и вкусна салата
- Зелева салата с ябълки, семена и бекон
- Зимна салата със зеле, моркови и орехи
- Салата пролетен микс
- Трицветна зеленчукова салата с кисело мляко
- Салата от цветно зеле с маслини и сушени домати
- Салата от кисело зеле с картофи, бекон и лук
- Салата "Колсло" със заквасена сметана и горчица
- Салата от прясно зеле с шунка, царевица и крутони
- Салата от моркови и зеле със семена и пармезан
Коментари към Салата от пекинско зеле с пъдпъдъчи яйца, риба тон и пармезан