Салата от пекинско зеле с пъдпъдъчи яйца, риба тон и пармезан
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в масло
- 6-7 листа пекинско зеле
- 7-10 пъдпъдъчи яйца
- 100 грама кашкавал
- 150 грама бял хляб
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 голяма скилидка чесън
- 50 грама пармезан
- сол и подходящи подправки
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на малки кубчета, които изсушете във фурната при 150-160 градуса, като междувременно ги разбъркате 2-3 пъти.
В малко купа смесете зехтина, сока от лимона, чесъна, сол, черен пипер.
Зелевите листа нарежете на едри парчета (около 1-1,5 сантиметра).
Сложете ги в салатиера и полейте с половината от соса.
Върху тях сложете плътен ред от кашкавалени кубчета.
Следват рибени късчета (отцедете мазнината на консервата).
Крутоните полейте с останалия сос и тогава сложете при другите продукти.
Най-отгоре подредете предварително сварените, обелени и разрязани на две пъдпъдъчи яйца.
Поръсете с настърган пармезан.
И изобщо не се чудете, а веднага поднесете!
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Салати от риба и морски дарове
- Салата от прясно зеле с шунка, царевица и крутони
- Салата от зеле с краставици и царевица
- Салата от прясно зеле с рулца от раци и колбас
- Салата от червено зеле, моркови и мента
- Зелева салата с моркови и червен лук (Куртидо)
- Салата от зеле и моркови
- Трицветна зеленчукова салата с кисело мляко
- Салата "Колсло" със заквасена сметана и горчица
- Зелева салата с царевица и чесън
- Зелева салата с фенел
Коментари към Салата от пекинско зеле с пъдпъдъчи яйца, риба тон и пармезан