Начало Хранене Рецепти Салати С риба и морски дарове Салата от пекинско зеле с пъдпъдъчи яйца, риба тон и пармезан

Салата от пекинско зеле с пъдпъдъчи яйца, риба тон и пармезан

Салата от пекинско зеле с пъдпъдъчи яйца, риба тон и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон в масло
  • 6-7 листа пекинско зеле
  • 7-10 пъдпъдъчи яйца
  • 100 грама кашкавал
  • 150 грама бял хляб
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 голяма скилидка чесън
  • 50 грама пармезан
  • сол и подходящи подправки

 

Начин на приготвяне:

Нарежете хляба на малки кубчета, които изсушете във фурната при 150-160 градуса, като междувременно ги разбъркате 2-3 пъти.

крутони

В малко купа смесете зехтина, сока от лимона, чесъна, сол, черен пипер.

дресинг

Зелевите листа нарежете на едри парчета (около 1-1,5 сантиметра).

зеле

Сложете ги в салатиера и полейте с половината от соса.

зеле

Върху тях сложете плътен ред от кашкавалени кубчета.

кашкавал

Следват рибени късчета (отцедете мазнината на консервата).

риба тон

Крутоните полейте с останалия сос и тогава сложете при другите продукти.

крутони

Най-отгоре подредете предварително сварените, обелени и разрязани на две пъдпъдъчи яйца.

яйца

Поръсете с настърган пармезан.

пармезан

И изобщо не се чудете, а веднага поднесете!

пармезан

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлДиетиСнимкиБотаника