Зелева салата с фенел
Необходими продукти:
- по 350 грама бяло и червено зеле
- 1 фенел, почистен от листата
- 100 грама захар
- 60 грама сол
- 6 стръка зелен лук, нарязани на тънко на дължина
- 150 грама майонеза
- 2 супени лъжици бял оцет
- 4 супени лъжици горчица
- 150 грама грах със шушулки, нарязани по дължина на лентички
Начин на приготвяне:
С мандолина или много остър нож нарежете на тънки лентички зелето и фенела.
Сложете ги в купа и към тях добавете захарта и солта. Оставете за 5 минути.
Прехвърлете зеленчуците в гевгир и изплакнете. Разпределете върху голям лист кухненска хартия, за да се подсушат. Не ги стискайте, целта е само да попиете водата по тях, но не и да изцедите тази от самите зеленчуци.
Напълнете купа с вода и сложете няколко кубчета лед. В нея изсипете зеления лук и разпръснете с пръсти снопчетата, след което оставете за 10 минути.
Междувременно пригответе дресинга за салатата, като смесите майонезата, горчицата, оцета и добавите малко прясно смлян черен пипер.
Зелето и фенела сложете в купа, добавете към тях граха и 3/4 от дресинга, разбъркайте. Отцедетете зеления лук и го сложете върху салатата. Долейте останалия дресинг и сервирайте.
Може да съхранявате до 3 дни.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата от прясно зеле с рулца от раци и колбас
- Салата от прясно зеле с шунка, царевица и крутони
- Салата от зеле с краставици и царевица
- Зелева салата с моркови и червен лук (Куртидо)
- Салата от червено зеле, моркови и мента
- Салата от зеле и моркови
- Трицветна зеленчукова салата с кисело мляко
- Салата "Колсло" със заквасена сметана и горчица
- Зелева салата с царевица и чесън
- Салата с червено зеле, ябълки, орехи и синьо сирене
Коментари към Зелева салата с фенел