Салата от репички с чесън, магданоз и запръжка

Необходими продукти:
500 грама репички
2 скилидки чесън
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжица смлян лют червен пипер
1 чаена лъжица оцет
сол на вкус
магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте репичките, нарежете ги на тънки полукръгчета и сложете в подходяща купа. Подсолете и разбъркайте. Оставете да престоят 10-15 минути, за да може да си пуснат сока, след това го отцедете.
Прибавете нарязания магданоз и намачканите скилидки чесън към репичките и се заемете с направата на запръжката.
Сгорещете олиото в подходящ съд и в него изсипете лютия червен пипер. Разбъркайте и изключете котлона. Внимавайте да не прегорите пипера. Залейте зеленчуците със запръжката, добавете оцета и още сол при необходимост. Поръсете със смлян черен пипер, ако желаете, и разбъркайте.
Салата е готова. Оставете я да престои известно време (най-добре в хладилник), за да поеме вкусовете и ароматите, след което поднесете.
Ако предпочитате, добавете и копър.
Добър апетит!
Снимки: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
СОЛГАР ЧЕСНОВО МАСЛО капсули * 100
ХОЛЕСТЕРОЛ КЛИЙНЪР капсули * 60
СЕЛЕСАН таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Салата от репички с чесън, магданоз и запръжка