Пролетна салата с пилешко, репички, маруля и яйца

Необходими продукти (4 порции):
- 280-300 грама пилешко месо
- 4 яйца
- 4 репички
- 4 листа маруля
- по 1 супена лъжица нарязани копър и магданоз
- 8 маслини
- 2 краставици
- 2 домата
- 40 грама сусамови семена
За дресинга:
- 4 чаени лъжици горчица
- 4 супени лъжици зехтин
- 4 чаени лъжица балсамов оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото и яйцата. Месото накъсайте, яйцата разрежете на четвъртинки, доматите - на парчета, краставиците - на ленти, репичките - на сламки.
Направете дресинг от горчицата, зехтина и балсамовия оцет, подсолете.
На дъното на подходящ съд сложете листата маруля, върху тях - пилешкото, зеленчуците, яйцата и накрая маслините.
Сложете нарязаните (или накъсани) копър и магданоз, след което полейте със соса.
Поръсете салата със сусам и вече може да поднесете.
Добър апетит!
Източник: 1000.menu
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
- Зелена салата с тиквички, репички и яйце
- Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет
- Вижте как да лекуваме гастрита с маруля
- Зелена салата с портокал и нар
- Глазирани зеленчуци - морков, репичка, лук
- Маруля
- Репичка
- Хрупкава салата с репички и сирене
Коментари към Пролетна салата с пилешко, репички, маруля и яйца