Салата от пилешко с грозде, яйца и сушени сини сливи

Необходими продукти:
- 70 грама кашкавал
- шепа гроздови зърна
- 150 грама пилешко месо/гърди
- шепа сушени сини сливи
- 2 яйца
- 3 щипки сол
- 2 щипки подходящи за пиле подправки
- 1,5 супени лъжици майонеза/заквасена сметана
- 1 супена лъжица олио
- 1-2 стръка босилек
Начин на приготвяне:
Сварете двете яйца твърдо, измийте гроздовите зърна, сушените сини сливи може да накиснете в топла вода, за да омекнат.
Пилешкото измийте, подсушете и нарежете на плочки.
Сгорещете лъжица олио в тиган, сложете в него месото и го запържете по 3-4 минути от всяка страна на слаб огън. Подправете, нарежете на ивици.
Гроздовите зърна разрежете на две половинки (най-добре е да използвате сорт без семена или с по 1 семе).
Сложете пилешкото в салатиера, добавете яйцата (обелени и нарязани на ивици), настъргания кашкавал, след това гроздето, нарязаните сушени сини сливи и най-отгоре малко майонеза (или заквасена сметана).
Разбъркайте, подправете допълнително, ако има нужда и сервирайте салатата.
Може да използвате кулинарен пръстен за оформяне.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: dieta-pro.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРСЕЛМЕД ЛЕК ДЕРМАЛЕН КРЕМ 50 мл.
ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ таблетки * 60 БОТАНИК
СИЙСТАРС ШАМПОАН МАВРУД 250 мл
ХЕМБОК саше * 12 ЕКОФАРМ
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Салата от пилешко с грозде, яйца и сушени сини сливи