Салата от пилешко с грозде, яйца и сушени сини сливи

Необходими продукти:
- 70 грама кашкавал
- шепа гроздови зърна
- 150 грама пилешко месо/гърди
- шепа сушени сини сливи
- 2 яйца
- 3 щипки сол
- 2 щипки подходящи за пиле подправки
- 1,5 супени лъжици майонеза/заквасена сметана
- 1 супена лъжица олио
- 1-2 стръка босилек
Начин на приготвяне:
Сварете двете яйца твърдо, измийте гроздовите зърна, сушените сини сливи може да накиснете в топла вода, за да омекнат.
Пилешкото измийте, подсушете и нарежете на плочки.
Сгорещете лъжица олио в тиган, сложете в него месото и го запържете по 3-4 минути от всяка страна на слаб огън. Подправете, нарежете на ивици.
Гроздовите зърна разрежете на две половинки (най-добре е да използвате сорт без семена или с по 1 семе).
Сложете пилешкото в салатиера, добавете яйцата (обелени и нарязани на ивици), настъргания кашкавал, след това гроздето, нарязаните сушени сини сливи и най-отгоре малко майонеза (или заквасена сметана).
Разбъркайте, подправете допълнително, ако има нужда и сервирайте салатата.
Може да използвате кулинарен пръстен за оформяне.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: dieta-pro.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
КОРФ ЕСЕНШЪЛ МИКРОПИЛИНГ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 50 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER BOUQUET 6 ВИДА * 5
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Черно кучешко грозде
- Пилешко филе с мед и горчица
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
Коментари към Салата от пилешко с грозде, яйца и сушени сини сливи